ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

woman in blue and white floral shirt holding her face

Στο Μονοπάτι Σύνδεσης οι υπηρεσίες συμβουλευτικής βασίζονται στον σεβασμό απέναντι στον συμβουλευόμενο. Σεβασμό απέναντι στην ιδιοσυγκρασία του, το αίτημά του και την ετοιμότητά του. Τα θέματα που συνήθως απασχολούν τους συμβουλευόμενους αφορούν στα ακόλουθα: βελτίωση προσωπικών και επαγγελματικών σχέσεων, απελευθέρωση από φοβίες, αυτογνωσία, αυτοβελτίωση, προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, συμβουλευτική γονέων, βελτίωση της συντροφικής σχέσης,  διαχείριση άγχους, διατροφικές δυσκολίες, διαχείριση χρόνου, αλλαγή συμπεριφορών, απώλεια βάρους, διαχείριση θλίψης.

Η προσέγγισή μου

Μέσα από την εμπειρία μου και τις σπουδές μου έχω αναπτύξει τη δική μου προσέγγιση στις ατομικές συνεδρίες, τα σεμινάρια και τα εργαστήρια. Ο συνδυασμός των διαφόρων θεραπευτικών προσεγγίσεων είναι αυτό που με γοητεύει. Η προσέγγιση μου συνδυάζει τη συμβουλευτική, την πρακτική και κυρίως τη μαγική διάσταση, όπως μου αρέσει να την ονομάζω.

Στη συμβουλευτική διάσταση, εστιάζω στον διάλογο και τη συζήτηση, παρέχοντας ένα ασφαλές περιβάλλον όπου οι συμβουλευόμενοι αισθάνονται αποδοχή, φροντίδα και αγάπη. Αυτό βοηθά να κατανοήσουν τις προκλήσεις, να προετοιμαστούν και να προχωρήσουν στην επιθυμητή αλλαγή.

Στην πρακτική διάσταση, εστιάζω στις κατευθύνσεις και τις στρατηγικές που χρειάζονται οι συμβουλευόμενοι για να ανταποκριθούν στις δυσκολίες που έχουν στην καθημερινότητά τους. 

Η σημαντικότερη διάσταση είναι η μαγική, όπως μου αρέσει να την ονομάζω, αφορά στις αλλαγές που γίνονται υποσυνείδητα με τεχνικές όπως είναι η θεραπεία εσωτερικού παιδιού, η υπνοθεραπεία, ο nlp, η αναδρομική θεραπεία, η νοερή απεικόνιση. Μέσω αυτών των τεχνικών οι συμβουλευόμενοι βιώνουν μια ουσιαστική, βαθιά μεταμόρφωση, αισθάνονται διαφορετικά, έχουν άλλη αίσθηση των πραγμάτων, αποκτούν νέες αντιλήψεις και το σημαντικότερο είναι ότι η αλλαγή συμβαίνει γρήγορα και αβίαστα.

Με λίγα λόγια, επιδίωξή μου είναι να προσφέρω σε εσάς που επιλέγετε να έρθετε σε επαφή μαζί μου, τη συναισθηματική στήριξη που  χρειάζεστε, ώστε να βιώσετε την αλλαγή που σας οδηγεί να βρείτε το δικό σας μονοπάτι σύνδεσης με τον εαυτό σας, τους ανθρώπους, την αγάπη, την ευτυχία και τα όνειρά σας.

Ατομική Συμβουλευτική

Στις ατομικές συνεδρίες το άτομο έρχεται με ένα συγκεκριμένο αίτημα, το οποίο δουλεύει μαζί με τη Θεραπεύτρια Ψυχικής Υγείας σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και εχεμύθειας. Ο συμβουλευόμενος, με την καθοδήγηση της Θεραπεύτριας θέτει συγκεκριμένους στόχους και με τους δικούς του ρυθμούς φτάνει στην επιθυμητή αλλαγή. Αν δεν υπάρχει συγκεκριμένο αίτημα, το άτομο μπορεί να δουλέψει πάνω στην προσωπική του ανάπτυξη και εξέλιξη, τη βελτίωση της ψυχολογικής διάθεσης και τη συναισθηματική του πληρότητα.

Μονοπάτι Σύνδεσης με το Εσωτερικό σου Παιδί

Στα πλαίσια των ατομικών συνεδριών, μια πολλά υποσχόμενη τεχνική είναι αυτή της θεραπείας του Εσωτερικού Παιδιού που οδηγεί στην Αναβίωση Αληθινού Εαυτού. Ο ανασυνδυασμός των θεραπειών στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί κλειδί και εχέγγυο επιτυχούς προσέγγισης. Ανάλογα με το θεραπευτικό αίτημα η Θεραπεύτρια συνδυάζει αρχές της Συμβουλευτικής Ψυχοθεραπείας, μεθόδους Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP), τεχνικές της Υπνοθεραπείας και της Συστημικής προσέγγισης. Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε περαιτέρω.

Θεραπεία Ζεύγους

Η θεραπεία ή συμβουλευτική ζεύγους αφορά σε συνεδρίες που συμμετέχουν και οι δύο σύντροφοι και εστιάζει στην υποστήριξη των συντρόφων όταν νιώθουν ότι δεν παίρνουν την ικανοποίηση που θα ήθελαν από τη μεταξύ τους σχέση. Είναι η συνειδητή τους προσπάθεια να ζητήσουν την παρέμβαση ενός τρίτου, όταν διαπιστώνουν ότι χρειάζεται να κατανοήσουν καλύτερα τους δύο διαφορετικούς κόσμους που συναντήθηκαν από την ένωσή τους. Η φροντίδα της σχέσης τους και η αναβίωση της σύνδεσης των συντρόφων αποτελεί βασικό μέλημα των συνεδριών.

Η συμβουλευτική διαδικασία παρέχει στο ζευγάρι  γνώσεις για τις συντροφικές σχέσεις και εξάσκηση σε τεχνικές επικοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί τη μεταξύ τους ενσυναίσθηση και ενισχύει την αναγνώριση και κατανόηση των συναισθημάτων του. Η αποδοχή και διαχείριση κύκλων ματαίωσης και μοναξιάς μέσα στη συντροφική σχέση, η δημιουργία και διατήρηση αίσθησης εμπιστοσύνης, οικειότητας και ασφάλειας, η συγχώρεση και η εμβάθυνση στη ρομαντική και ερωτική σύνδεση του ζευγαριού αποτελούν βασικά ζητούμενα και οφέλη της διαδικασίας. Κομβικής σημασίας είναι το ζευγάρι να κατανοήσει τι κρύβεται πίσω από τις διαφωνίες, να παραδεχτεί και να επικοινωνήσει τα συναισθήματά του και τις ανάγκες του, να κατακτήσει εποικοδομητικούς  τρόπους συμπεριφοράς, αποβάλλοντας ενδεχομένως συμπεριφορές που αναπαράγονται ασυνείδητα από τα βιώματα στην πατρική οικογένεια και την παιδική ηλικία. Η Θεραπεύτρια παρέχει το έδαφος να επαναχτιστεί μια δυνατή σχέση που ικανοποιεί τις ανάγκες και των δύο με στόχο τόσο την προσωπική ολοκλήρωση, όσο και τη συντροφική πληρότητα.

Σε κάποιες περιπτώσεις το ζευγάρι επιλέγει αυτή την παρέμβαση προκειμένου να αποτρέψει ή διαχειριστεί ένα επερχόμενο διαζύγιο. Σε κάθε περίπτωση, οι προθέσεις των συμβουλευόμενων  είναι σεβαστές και αποτελούν τη βάση του θεραπευτικού συμβολαίου που δημιουργείται μεταξύ συμβούλου και συμβουλευμένων.

Συμβουλευτική Γονέων

Μαζί με το παιδί γεννιούνται και οι γονείς.. Οδικός χάρτης και συνταγές επιτυχίας, όμως, για το πρωτόγνωρο αυτό ταξίδι δεν υπάρχουν. Δεδομένου ότι οι πρώτες εμπειρίες, τα βιώματα και η εικόνα του εαυτού που διαμορφώνονται  κατά τα πρώτα χρόνια ζωής έχουν αντίκτυπο μέσα μας για πολλά χρόνια, η υποστήριξη και ενδυνάμωση των γονέων καθίσταται εξαιρετικά σημαντική. Επιπλέον, η ανάληψη του γονεϊκού ρόλου συχνά ανακινεί μέσα μας αναμνήσεις, πληγές και εκκρεμότητες από τη δική μας οικογένεια προέλευσης. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν δεν υπάρχει αυτή η συνθήκη, η ευθύνη της ασφαλούς ανάπτυξης και της απρόσκοπτης εξέλιξης του δυναμικού των παιδιών, η επιθυμία να επιτύχουμε στο ρόλο μας δημιουργούν την ανάγκη αναζήτησης βοήθειας. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι γονείς αισθάνονται την ανάγκη αυτή και όλοι μαζί προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στην ευκαιρία για την ανατροφή μιας συναισθηματικά πιο υγειούς νεότερης γενιάς.

Η συμβουλευτική γονέων σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο προσφέρει στήριξη και καθοδήγηση στους γονείς, παρέχει σύγχρονες γνώσεις για την ενημέρωση και εκπαίδευσή τους, για την κατανόηση των αναπτυξιακών σταδίων του παιδιού και την διαχείριση προβλημάτων. Εστιάζει στην εξεύρεση των πλέον λειτουργικών τρόπων επικοινωνίας σε όλο το οικογενειακό πλαίσιο και καταλήγει σε σύνδεση, ανακούφιση και ξεμπλοκάρισμα.

Ομάδες Ενδυνάμωσης

Η ομάδα δουλεύει βάσει της δεοντολογίας, με εχεμύθεια, σεβασμό, αποδοχή και εμπιστοσύνη, με συντονιστή τον Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας. Μέσα από την ασφάλεια της ομάδας, τα μέλη έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν τις ιστορίες, τις εμπειρίες και τις  ανησυχίες τους και να λάβουν τα οφέλη της αλληλεπίδρασης  και του μοιράσματος με τα άλλα άτομα. Τα μέλη της ομάδας αναθεωρούν τις πεποιθήσεις τους, ανακαλύπτουν πιο λειτουργικούς τρόπους επικοινωνίας και αναπτύσσονται συναισθηματικά.

Το θέμα της ομάδας δύναται να είναι συγκεκριμένο ή να άπτεται στην πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας, στη βελτίωση της ψυχολογικής διάθεσης και την προσωπική ανάπτυξη.

Αιμιλία Καβελλάρη
Θεραπεύτρια Ψυχικής Υγείας
Ατομικές Συνεδρίες & Ομαδικά Εργαστήρια/ Σεμινάρια

Εδώ το βιογραφικό της Αιμιλίας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΚΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ...

    ... και εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο (newsletter). Με την υποβολή των στοιχείων σου αποδέχεσαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.