ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΥ

Επικοινωνία σημαίνει κατά βάση σύνδεση –  σύνδεση ενός πομπού με το δέκτη για τη μεταφορά ενός μηνύματος. Κατά πόσον, όμως, επιτυγχάνεται πράγματι σύνδεση όταν επικοινωνούμε σε αυτούς τους ταχείς ρυθμούς ζωής και μέσα σε μία σχέση που ενδεχομένως έχει χάσει την αρμονία της; Είναι σύνηθες να ακούμε ότι ο σύντροφός μας δε μας καταλαβαίνει, δε μας «ακούει». Είναι προφανές, όμως, ότι δεν είναι μόνο τεχνικής φύσεως η αστοχία, αλλά χρειάζεται μια βαθύτερη παρέμβαση για να ανακτήσουμε την ουσιαστική επαφή, την κατανόηση και την αλήθεια στην επικοινωνία μας με το σύντροφο.

Το σεμινάριο «Επικοινωνώντας ουσιαστικά με τον Σύντροφό μου» εμβαθύνει στη συντροφική σχέση και βοηθάει το μέλος της σχέσης να συνειδητοποιήσει αρχικά τη σπουδαιότητα της καλής επικοινωνίας και τον κομβικό της ρόλο στην επίλυση συγκρούσεων αλλά και στην αίσθηση αμοιβαιότητας και ισορροπίας. Η κατάκτηση των κατάλληλων τεχνικών επικοινωνίας αλλά και της ενσυνειδητότητας (mindfulness) στην επικοινωνία θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της αλληλεπίδρασης και τη σύνδεση των συντρόφων.

To σεμινάριο «Επικοινωνία με τον Σύντροφο» θα σας δώσει απαντήσεις σε θεμελιώδη ερωτήματα και θα σας εκπαιδεύσει σε μια σειρά από πρακτικά ζητήματα όπως:

  • πώς να επικοινωνείτε τα συναισθήματά σας, τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας ώστε να γίνονται κατανοητές από το/την σύντροφο
  • ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος επικοινωνίας με τον σύντροφό σας για να μην πυροδοτείτε άρνηση και άμυνες του συντρόφου σας
  • πώς να ενισχύσετε τις θετικές αλληλεπιδράσεις με τον σύντροφό σας και να μειώσετε τις εντάσεις και τις συγκρούσεις
  • πώς να βγαίνετε γρήγορα από μια διαμάχη και να απέχετε από την κριτική που εγκλωβίζει το ζευγάρι σε ένα φαύλο κύκλο
  • πώς να παραμείνετε στο εδώ και τώρα (ενσυνειδητότητα) και να μην αναμοχλεύετε παρελθοντικά γεγονότα
  • πώς να υιοθετήσετε έξυπνες καθημερινές ρουτίνες επικοινωνίας και σύνδεσης

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να κάνετε κτήμα σας τεχνικές επικοινωνίας για μια πιο ουσιαστική εμπειρία σύνδεσης με τον σύντροφό σας.

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ
Σε εσάς που διαπιστώνετε ότι η επικοινωνία σας στη συντροφική σχέση είναι επιφανειακή ή βιώνετε παρεξηγήσεις και ματαιώσεις και επιθυμείτε μια ουσιαστική και αρμονική επικοινωνία.

Μην ξέροντας να ακούν δεν ξέρουν και να μιλούν. Ηράκλειτος


Έχετε απορίες; Επικοινωνήστε εδώ

Το σεμινάριο Επικοινωνώντας ουσιαστικά με τον Σύντροφό μου παρέχεται σε μορφή σεμιναρίου ή και συνεδριών.

Στην πρώτη περίπτωση τα οφέλη εμπεριέχουν και την αλληλεπίδραση με άλλα άτομα, ενώ στη δεύτερη αποτελεί μέρος μιας εις βάθος ατομικής συμβουλευτικής διεργασίας. Επιπλέον, στην περίπτωση του σεμιναρίου οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι προκαθορισμένες, ενώ οι συνεδρίες πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης.

Μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα τη δική σας Ουσιαστική Επικοινωνία με τον Σύντροφό σας, επικοινωνώντας μαζί μας.


 

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΚΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ...

    ... και εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο (newsletter). Με την υποβολή των στοιχείων σου αποδέχεσαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.